Zbornik Lovranšćine | Katedra Čakavskoga sabora Lovran

Zbornik Lovranšćine

 

Zbornik Lovranšćine središnja je publikacija Katedre Čakavskog sabora Lovran, pokrenuta 2010. godine, koja izlazi kao jednosveščani dvogodišnjak, a objavljuje radove koji tematiziraju Lovran i/ili područje Lovranštine (čakavski: Lovranšćina), odnosno uže regije koja je kulturno povijesno gravitirala i/ili gravitira Lovranu. U skladu s našim programskim ciljevima, prezentira istraživanja vezana uz valorizaciju Lovrana i njegove okolice na svim znanstvenim poljima i usmjerenjima (povijesnom, filološkom, društvenom, kulturnom, gospodarskom, urbanom, demografskom, biološkom, etnološkom itd.).

Poziv je autorima stalno otvoren, a tekstovi se Uredništvu dostavljaju kontinuirano tijekom godine. Prihvaćaju se radovi koji nisu prethodno drugdje objavljeni, s iznimkom rezultata istraživanja objavljenih u obliku sažetka, a ranije izloženih na znanstvenom skupu (što treba istaknuti u bilješci). Tekstovi se Uredništvu dostavljaju isključivo elektroničkom poštom.

Prihvaćaju se tekstovi koji svojom kvalitetom udovoljavaju znanstvenim, odnosno stručnim standardima Zbornika. Jedino se cjeloviti tekstovi šalju na recenzije, a Uredništvo može odbiti članak bez vanjske recenzije ako smatra da je tema članka izvan fokusa Zbornika, ako je već prihvatilo za objavu članak koji je iste teme, ako je članak loše kvalitete ili ako ne udovoljava zahtjevima slanja članka u Zbornik. Zainteresirane suradnike upućujemo na Upute-autorima.

Dosad su objavljene četiri knjige (2010., 2012., 2014., 2016.). Objavljene knjige dostupne su na Hrčku, središnjem portalu za hrvatske znanstvene i stručne časopise.